Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 14 feb 2017 / 12:54 uur

Alleenstaande moeder verkleed als pa voor ‘papadag’

Een foto van een moeder uit Utah gaat viral, omdat zij het gemis van een vader van haar kindje op een wel heel originele manier wist op te lossen. Ze ging verkleed als man naar het Dads and Doughnuts-evenement op de school van haar zoontje.

„Toen ik drie jaar geleden alleenstaande moeder werd, beloofde ik mezelf dat ik er alles aan zou doen om mijn kind een ‘normaal’ leven te geven, zelfs als ik dan buiten mijn comfortzone moest treden”, aldus Whitney Kittrell op haar Facebookpagina.
De alleenstaande moeder heeft naar eigen zeggen al veel obstakels overwonnen met haar zoontje, „Maar toen de oppas thuiskwam met een nieuwsbrief waarin stond dat ze bij mijn zoontje op school een Dads and Doughnuts-dag zouden hebben, zonk de moed mij in de schoenen. Ik nam mijn zoontje apart en vroeg hem of hij zijn opa wilde vragen om te gaan. Hij gaf een glimlach en zei: ‘Nee. Ik wil dat jij gaat. Jij bent mijn moeder en vader ineen.’”

Beste papa-outfit

Kittrell zocht woensdag in haar kast haar beste ‘papa-outfit’ bij elkaar, schminkte een baard op haar gezicht en vertrok naar het ontbijt met haar zoon. „Ik schaamde me dood, maar kon alleen maar lachen toen mijn kleine jongen mij introduceerde bij een vriend met de woorden: „Dit is mijn moeder. Ze is ook mijn vader, dus ik heb haar meegenomen!"

„Ik vraag me geregeld af of ik genoeg in slaag om mijn kinderen te laten weten dat ze geliefd zijn. Toen ik die dag vertrok, rende mijn zoontje mij achterna en gaf mij een dikke knuffel. „Mam, ik weet dat je er altijd zult zijn en alles voor mij doet. Dankjewel, ik houd van jou”, fluisterde hij, waarna hij weer wegrende.”

Liefdevol

Het liefdevollebericht van Kittrell is inmiddels al meer dan 108.000 keer gedeeld en meer dan 208.000 keer geliket op Facebook. Kittrell sluit haar bericht af met de hoop dat haar zoontje zich deze dag nog lang zal herinneren. „Omdat ik deze dag en zijn lieve woorden nooit zal vergeten.”

https://www.facebook.com/whitney.k.garcia/posts/10155138450071042

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alleenstaande moeder verkleed als pa voor ‘papadag’
Sluiten