Wouter van Loon
Wouter van Loon Good vibes 5 dec 2016 / 15:15 uur

‘We vergooien onze tijd door alcohol’

Kenny Vermeulen (28) is niet elke dag dronken, zit niet in zijn uppie te drinken en verbergt geen flessen. Maar de Gentenaar heeft wel een alcoholprobleem, zo geeft hij toe in een blogpost. „Tijdens het uitgaan ken ik geen grenzen, het blijft nooit bij één drankje.” Hij blijkt niet de enige: uit de vele reacties blijkt dat veel mensen zich in zijn verhaal herkennen.

Zondag, katerdag

Elke zaterdagavond is het raak, zo schrijft Vermeulen. „We praten wat, we lachen wat en we blijven gezellig verder drinken. Het is zaterdag dus we hoeven nergens heen.” De alcohol vloeit rijkelijk, en het wordt laat – een uur of vier.

„De volgende dag, zondag, is standaard katerdag. Mijn schoonouders vragen onverwachts of we mee op restaurant gaan. De vrouw laat weten dat ik een kater heb. Alles wordt weggelachen. Ah, wat schattig bijna.”

Houten kop

Maar niet alleen in het weekend wordt er gedronken – ook op donderdag trekt de Belg regelmatig de stad in. De volgende dag zit hij dan met een houten kop op zijn werk. „Echt efficiënt denken lukt me niet. Niemand heeft me die avond laten weten dat ik beter die zevende vodka Redbull laat staan. Niemand hield me tegen. Ikzelf ook niet”, schrijft hij. „Drinken is fun. Drinken is sociaal.”

Vermeulen is niet de enige met het probleem, denkt hij. „Het ergste aan dit alles is dat ik hetzelfde zie bij mijn vrienden. Jongere vrienden, studenten, maar evengoed oudere vrienden. Werkende vrienden. Mensen net als ik die er helemaal geen probleem in zien om haast wekelijks tegen de ochtend door de Gentse straten te dwalen en de middag nadien pas wakker te worden.”

„Open op zaterdag je Facebook of Twitter en je ziet overal alcohol. (…) Open op zondag je Facebook of Twitter en je leest overal over katers.”

Dagen vergooid

We vergooien onze tijd, aldus de Belg. „Ik kan de dagen niet meer tellen die ik heb vergooid door met een kater rond te zwermen.” Op zondag iets doen lukt niet door de kater. Zoals die ene zondag dat hij naar de opera ging omdat hij die „veel te dure kaartjes” al had gekocht. „Genieten van de voorstelling lukt niet echt. Daarvoor is mijn kater iets te hard aanwezig.”

Vermeulen laat de drank voorlopig staan, kondigt hij aan. „Even mezelf leren om stop te kunnen zeggen. En om tegen vrienden stop te kunnen zeggen. Hopelijk doen jullie dat ook.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘We vergooien onze tijd door alcohol’
Sluiten