Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 25 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

J.K. Rowling stuurt boek op naar Syrisch meisje (7)

Boeken, films, tentoonstellingen, noem maar op. Alles wat met Harry Potter te maken heeft, lijkt succesvol te zijn. De aanstichter? J.K. Rowling. Naast het feit dat ze een creatief brein heeft en goed kan schrijven, is de bedenker van Harry Potter ook nog eens een heel aardig mens. Dit bewees ze maar weer eens met de volgende actie.

De release van het boek Harry Potter and the Cursed Child (in het Nederlands Harry Potter en het Vervloekte Kind getiteld) zorgt ervoor dat mensen wederom overal ter wereld naar de boekwinkel rennen. Voor de 7-jarige Bana Alabed is dit echter niet zo makkelijk. Ze kreeg nooit eerder de kans om een Harry Potter-boek te lezen.

Harry Potter

Het meisje woont in Aleppo, Syrië, en werd fan van de verhalen over de tovenaarsleerling nadat ze de films had gezien. Ze was benieuwd of ze ook de boeken van Harry Potter kon lezen. Haar moeder Fatemah toog naar Twitter om haar dochter te helpen. Ze sprak J.R. Rowling aan met het bericht dat Bana het boek graag zou lezen.

Rowling ging in op het verzoek en zorgde dat Bana net als andere kinderen in de wereld kon genieten van de avonturen van Harry Potter. Een sceptische twitteraar geloofde het verhaal niet helemaal. Ze vroeg zich af hoe de boeken bij Bana terecht konden komen, nu dat de wegen naar Aleppo vanwege al het puin zo slecht te bereiken zijn.

Ook daar had J.K. Rowling een simpele oplossing voor bedacht: ze stuurde gewoon een e-book. Op Twitter liet de moeder van Bana weten dat ze het e-book inderdaad van Rowling ontvangen had en de app voor haar dochter ging downloaden.

De Twitterpagina van Bana Alabed is er sowieso eentje om te volgen. Via posts en foto’s worden we een klein beetje getuige gemaakt van hoe zwaar oorlog in Syrië voor een meisje van 7 is.

Het meisje is ondertussen hartstikke gelukkig met de boeken en bedankt J.K. Rowling voor haar gulle daad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
J.K. Rowling stuurt boek op naar Syrisch meisje (7)
Sluiten