Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 12 nov 2016 / 11:30 uur

Bizar: bodybuilder bijna dood door lieveheersbeestje

In het kader van het zal je maar gebeuren: de 31-jarige Reza Rezamand werd op straat aangevallen door drie kleine, giftige lieveheersbeestjes. De man overleefde de aanval maar op het nippertje.

De bodybuilder was onderweg naar de sportschool voor zijn dagelijkse trainingssessie, toen de niet zo lieveheersbeestjes hem aanvielen.Hij voelde zich al snel misselijk en ging snel naar de eerste hulp van het plaatselijke ziekenhuis.

Zestien soorten antibiotica

In het ziekenhuis kreeg Reza te horen dat hij leed aan een potentieel dodelijke vergiftiging, zo weet The Sun. Hij kreeg zestien sterke antibioticakuren om de infectie te bestrijden en werd vervolgens ontslagen uit het ziekenhuis.

Maar wanneer Rezamand de volgende dag nietsvermoedend wakker werd, kon hij niet meer zelf rijden. Reza’s voeten waren rood en twee keer zo groot als normaal. Ook jeukten ze enorm en werden zijn tenen zwart. Een vriend bracht hem naar het ziekenhuis voor nog een bezoekje.

Bloedvergiftiging

Daar kreeg de bodybuilder te horen dat hij leed aan sepsis, oftewel bloedvergiftiging. De dokters gaven hem maar een kleine kans op overleving. „Ze vertelden me dat ik maar een kans van één op drie had om de aanval te overleven. Ik heb ontzettend veel geluk gehad”, verzucht de bodybuilder tegen de Britse krant. „Ik kan 180 kilo wegdrukken, maar werd toch bijna gedood door piepkleine insecten. Ik ga nooit meer een lieveheersbeestje aanraken!”

Reza wil met zijn verhaal duidelijk maken dat het erg gevaarlijk kan zijn om beten (van welk insect of dier dan ook) te negeren. „Als ik niet meteen naar het ziekenhuis was gegaan, had ik de aanval niet overleefd.”

Een (vooralsnog onschuldig) harlekijnlieveheersbeestje. Foto: Getty

Giftige insecten

De kannibalistische ‘Harlequin ladybirds’ kwamen afgelopen jaar veel voor in Engeland. Deze beestjes kunnen een allergische reactie veroorzaken, vertelt dokter Carol Cooper. „Alle lieveheersbeestje kunnen bijten, maar de harlekijnlieveheersbeestjes zijn groter en bijten vaker.”

De harlekijnvariant komt in Nederland ook voor, blijkt uit deze kaart. Naast het uitzonderlijke verhaal van Reza Rezamond zijn er, voor zover bekend, geen gevallen waarin mensen ernstig vergiftigd werden door de insecten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bizar: bodybuilder bijna dood door lieveheersbeestje
Sluiten