Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 1 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Lelijke vrienden maken je écht knapper

Heb je weinig succes op liefdesgebied tijdens het stappen? Dan is het misschien tijd om vrienden te zoeken die er een stuk minder goed uitzien dan jij. Volgens onderzoekers is het ‘lelijke vrienden-effect’ echt waar, meldt DailyMail.

Het lelijke vrienden-effect gaat uit van de theorie dat jij er beter uitziet als je je omringt met mensen die een stuk minder knap zijn dan jij. Die theorie is nu bewezen. Je kansen om iemand aan de haak te slaan in de kroeg, zijn significant groter.

Meer kans

Voor het experiment werden vrijwilligers gevraagd om mannen en vrouwen op hun uiterlijk te beoordelen. De ene keer met andere mensen erbij, de andere keer alleen. De mensen kregen een hogere score als ze naast minder knappe mensen te zien waren. Het zou bewijzen dat een lelijkere vriend of vriendin je kansen in het dateleven vergroot.

Er zit echter wel een kanttekening aan de theorie. Je moet de enige knappe persoon zijn in de groep. Zijn er meerdere knappe mensen, dan valt het effect weg. Mensen kijken dan namelijk veel kritischer naar de knappe mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lelijke vrienden maken je écht knapper
Sluiten