Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 21 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Piloot neemt adembenemende foto’s vanuit cockpit

De Nederlandse piloot Christiaan van Heijst kan niet alleen een vliegtuig besturen: hij heeft ook talent voor fotografie. De man schiet vanuit de cockpit indrukwekkende plaatjes van onweersstormen, de zon, wolken en het Noorderlicht.

„Als ik een storm, onweer of het Noorderlicht zie, voel ik me heel klein en onbelangrijk vergeleken met de rauwe energie, schoonheid en omvang van wat er op dat moment voor mijn neus afspeelt”, zegt Van Heijst (33) tegen Metro UK. Hij runt samen met een vriend het fotografiebedrijf Amazing-Aviation.

De piloot leerde op 14-jarige leeftijd al vliegen. Hij neemt de foto’s vanuit de cockpit, wanneer een copiloot het roer van hem overneemt. „Al sinds het moment dat ik als piloot begon, voelde ik de drang om de unieke uitzichten vanuit de cockpit vast te leggen”, aldus Van Heijst.

„Ik voel me erg bevoorrecht dat ik deze uitzichten via mijn camera in iets kan veranderen dat andere mensen kunnen zien, delen en waarderen”, besluit hij. Meer zien? Van Heijst deelt zijn indrukwekkende foto’s op Instragram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.