Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 29 sep 2016

Ook ontploffingsgevaar voor wasmachines Samsung

Begin september kwam het Zuid-Koreaanse merk Samsung al veel in het nieuws omdat er meerdere Samsung Note 7-telefoons in de brand waren gevlogen tijdens het opladen. Samsung plaatste een oproepactie en verzocht consumenten om hun toestel terug te sturen. Er dreigt opnieuw imagoschade voor de fabrikant, want nu zijn er problemen met wasmachines van het merk. De wasmachines zouden gevaarlijk hard kunnen trillen en mogelijk kunnen ontploffen.

De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Product Safety Commission (CPSC) heeft een waarschuwing gegeven. Volgens de organisatie gaat hem om toestellen die tussen maart 2011 en april 2016 gemaakt zijn. CPSC adviseert consumenten om alert te zijn bij het wassen van beddengoed, waterbestendige kleding en andere grote zaken. Het wordt aangeraden om alleen het wasprogramma voor fijne was te gebruiken. Bij een te hoog toerental kan de wasmachine uit elkaar vallen.

Luide knal

Volgens ABC News hebben 21 consumenten melding gemaakt van kapotte of geëxplodeerde wasmachines. De Amerikaanse Melissa Thaxton was in eerste instantie erg tevreden met haar wasmachine, totdat deze in april van dit jaar ontplofte. Ze stond naast de wasmachine toen ze ineens een keihard geluid hoorde. „Het was net alsof er een bom afging in mijn oor en er lagen over draden en stukjes stof op de grond”, zegt de 32-jarige consument aan de Amerikaanse nieuwszender.

Samsung is met de CPSC in overleg om een oplossing te zoeken en de gedupeerde gebruikers tegemoet te komen. RTL Z meldt dat de desbetreffende wasmachines niet in Nederland te koop zijn. Mocht je het toch even willen controleren, dan kun je op via deze website van Samsung het serienummer van je wasmachine checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ook ontploffingsgevaar voor wasmachines Samsung
Sluiten