Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 18 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Bizar: ‘Chinese al 17 maanden zwanger’

Een zwangerschap hoort zo’n negen maanden te duren, maar een Chinese vrouw beweert dat ze er inmiddels al bijna twee keer de draagtijd op heeft zitten. Met haar zeventien maanden zwangerschap heeft de Chinese Wang Shi een record neergezet, zo melden lokale Chinese media.

https://twitter.com/Rus_Eng_News/status/766179143096623104

Zeventien maanden zwanger

Een record waar ze zelf allerminst blij mee is. De vrouw werd in februari 2015 zwanger en was op 15 november 2015 uitgerekend, maar tot een bevalling is het nog altijd niet gekomen. Iedere 7-10 dagen komt de vrouw in het ziekenhuis om naar haar baby te laten kijken.

Shi heeft de artsen al meerdere keren om een keizersnede gevraagd, maar de artsen wilden het risico tot nu toe niet nemen, omdat de foetus dat nog niet aan kan. Inmiddels hebben de artsen toegezegd dat ze na 18 maanden zwangerschap wel over zullen gaan op een keizersnede. Volgens de man van de zwangere vrouw is de baby, wonder boven wonder, in goede conditie.

Twijfels

Volgens Changsha Evening News is het echter twijfelachtig of de vrouw daadwerkelijk zo lang zwanger is. Een dokter in het ziekenhuis noemde het verhaal „onmogelijk”. Een ander verklaarde dat ze ongeveer 38 weken zwanger lijkt: „Alles lijkt normaal. Er is geen bewijs dat ze al 17 maanden zwanger is… we moeten haar maar op haar woord geloven”, verklaarde hij.

Het voormalige wereldrecord van langste zwangerschap was in handen van Beulah Hunter, die in 1945 op 25-jarige leeftijd na 12,5 maand van een gezonde dochter (Penny Diana Hunter) beviel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.