Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 11 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Skills Heroes: Zo kan je het beste uit jezelf halen

Tientallen mbo’ers komen in december voor Nederland uit tijdens EuroSkills 2016 in het Zweedse Göteborg. Vijfhonderd jongeren uit dertig landen doen mee aan deze Europese kampioenschappen met vakwedstrijden in tal van beroepen. Metro stelt deze weken vier kandidaten aan je voor. Deel 4: Britt van der Voort van der Kleij (19, Zoetermeer). Zij rondde de allround schoonheidsspecialistenopleiding aan het ROC Mondriaan (Den Haag) af en werkt nu bij Pour Vous-parfumerie Winnubst, ook in Den Haag. Britt gaat daarnaast een eigen schoonheidssalon openen.

Onwijs trots

Wat heb je in maart gepresteerd tijdens Skills Heroes, de Nederlandse kampioenschappen en wat moest je doen?

Ik ben Nederlands kampioen Schoonheidsspecialiste geworden waar ik onwijs trots op ben. Tijdens de Skills Heroesfinale heb ik verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen gegeven. Ook kwamen hand- en voetbehandelingen aan bod, met als afsluiting visagie.

Maak je kans in Zweden?

Ik ga ervoor! Ik ben hard aan het werk om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Tijdens de wedstrijd in Zweden strijden er deelnemers uit dertien Europese landen om Europees kampioen Schoonheidsspecialiste te worden. Het lijkt mij geweldig om deze titel te behalen.

Skills Heroes: Zo kan je het beste uit jezelf halen
Foto: Skills Netherlands

Ontwikkeling

Binnenkort beginnen in het hele land vakwedstrijden op weg naar Skills Heroes 2017. Waarom moeten jonge mbo’ers daar aan meedoen?

Door Skills Heroes kan je het beste uit jezelf halen en leer je waar je kwaliteiten liggen. Door het meedoen aan de Skillswedstrijden maak je een enorme ontwikkeling door. Skills draagt hierdoor bij aan een succesvolle toekomst.

Als zij eenmaal meedoen, wat is een goede tip?

Blijf altijd je zelf. Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Deze kans krijg je maar een keer en die moet je zo goed mogelijk benutten. Go forward with courage and look back with a smile!

Op Facebook.com/SkillsNL vind je meer informatie over Skills Heroes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.