Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 8 jun 2016 / 08:10 uur

Hond blaft te veel, buurtbewoner snijdt neus af

Hond Anubis woonde in de drukke straten van Caïro in Egypte en sliep onder geparkeerde auto’s. Hij blafte waarschijnlijk veel en daarom besloot een buurtbewoner zijn neus voor een deel af te snijden. Sindsdien is de viervoeter voorgoed stil.

Anubis onder een auto in Cairo. Foto: SNARR

Net toen het leven van de hond niet slechter kon worden, werd hij gevonden door medewerkers van de Special Needs Animal Rescue & Rehabilitation (SNARR). Ze hadden zoveel medelijden met Anubis, dat ze de hond afgelopen januari besloten mee te nemen naar de Verenigde Staten.

Daar kwam de hond langzaam weer tot leven. Zo kwam Anubis van de vieze straten van Caïro in een zachte mand bij een opvanggezin terecht. Ondanks dat hij vreselijk werd behandeld, maakte hij al snel contact met mensen en andere honden en katten in de opvang. Daarnaast eet hij graag ijsjes.

Zoektocht

Toch is de reis van Anubis nog niet compleet. Maanden na zijn aankomst in de VS zoekt de opvang namelijk nog steeds een baasje voor de hond.

Anubis bij zijn pleeggezin in de VS. Foto: SNARR

„Eerst zou hij niet beschikbaar zijn voor adoptie”, zegt Lauren Connelly van SNARR tegen The Dodo. „Zijn pleeggezin is gek op hem en wilde hem graag houden, maar Anubis blijkt een dominant mannetje te zijn. Het gezin heeft al een andere hond met een vergelijkbare persoonlijkheid. Dat werkt niet goed samen.”

Adoptie

Ondanks zijn nare achtergrond is Anubis dus gek op mensen. „Zijn adoptiegezin zegt dat hij 24/7 bij ze in de buurt blijft, hij is een echte waakhond”, zegt Lauren.

Heb je een zwak gekregen voor de hond en wil je hem adopteren? Dan kun je op de adoptiepagina van SNARR een formulier invullen. Of contact opnemen via de Facebookpagina van de organisatie. De hond is de halve wereld al over gevlogen van Egypte naar Amerika, en voor een lief nieuw baasje in Nederland stapt hij vast graag weer in het vliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond blaft te veel, buurtbewoner snijdt neus af
Sluiten