Remco Visser
Remco Visser Good vibes 8 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Franse criminelen overvallen McDonalds vol politie

Twee overvallers zijn dit weekend in het oosten van Frankrijk enorm tegen de lamp gelopen toen ze een overval pleegden op een filiaal van McDonald’s. Het restaurant in het stadje Besançon zat op dat moment namelijk vol met politieagenten van de speciale elite-eenheid GIGN, zo meldt Expatica.

Gijzelingssituatie

De elf leden van een speciaal interventie-team -nota bene gespecialiseerd in gijzelingssituaties- zaten in hun pauze rustig te genieten van een hamburgertje, toen de overvallers binnenvielen. De agenten lieten de criminelen, gewapend met jachtgeweren, in eerste instantie echter hun gang gaan, om de rest van de aanwezigen in het restaurant niet in gevaar te brengen.

Toen het duo vervolgens met ruim 2000 euro de benen wilden nemen, kwamen de zwaar getrainde militairen echter wel in actie. Na een korte achtervolging, waarbij een van de overvallers door een politiekogel in zijn buik werd geraakt, kon het tweetal worden ingerekend.

De GIGN-eenheid is gespecialiseerd in crisissituaties en wordt onder meer ingezet bij anti-terreuracties, gijzelingen en kapingen. Ze staan onder bevel van het Franse ministerie van Defensie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.