Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 24 mei 2016
Leestijd: 4 minuten

Goed voor je cv: zomerbaantje in het buitenland

De zomervakantie is in zicht: ga jij languit op het strand met een kokosnoot of gebruik jij deze tijd om wat geld te verdienen en aan je cv te werken? Reiszoekmachine Skyscanner selecteerde vijf populaire vakantiebaantjes én websites met vacatures in het buitenland. Zo kun je low cost de wereld zien én jezelf nuttig maken!

Geef Engelse les in Spanje

Lange zomeravonden, flamenco-shows en oneindig veel tapas: als je ergens wat langer zou willen blijven, dan is Spanje de perfecte bestemming. Aan Spaans op je cv heb je al een hele goeie, maar wie een stapje verder wil kan Engelse les gaan geven in populaire steden als Madrid, Barcelona, Granada of Sevilla. Slechts 22% van de Spaanse bevolking spreekt Engels, een stuk minder dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië. Vaak wordt er bij vacatures wel om een certificaat gevraagd, zoals een TESOL (Teaching English for Speaker of Other Languages) of TEFL (Teaching English as a Foreign Language). Voor wie zo’n certificaat nog niet heeft, kan dat op een talenschool in Spanje behalen of online een cursus volgen.

Goede vacatures voor werk in Spanje vind je op Madrid Teacher, Spainwise of Grupo Vaughan. Je kunt er ook voor kiezen om te werken als tutor bij Spaanse families of op vrijwillige basis les te geven.

Au pair in Engeland

Houd jij van kinderen, spreek je goed Engels en vind je het leuk om een tijdje ergens anders te wonen? Ga deze zomer dan als au pair werken in Engeland! In de winter kan het hier nogal grijs en grauw zijn, maar in de zomermaanden bloeit het land helemaal op. Zoals met culturele evenementen en festivals die als paddestoelen uit de grond schieten. Vaak zijn de eisen dat je twee à drie maanden beschikbaar bent en bereid bent zo’n 30 uur per week te werken. Van je gastgezin krijg je wekelijks betaald, een bedrag dat varieert tussen de €50 en €90*. Kun je in je vrije tijd lekker naar bijvoorbeeld Londen of Oxford!

Geef je voor de zomer van 2016 nog op als au pair via Travel Active, Au Pair World ofSmart Au pairs of doe wat meer informatie op tijden de Au Pair dag op 21 mei in Utrecht*!

Animatiewerk in Frankrijk

Grote kans dat jij iemand kent die wel eens als animator heeft gewerkt op een camping in Frankrijk. Dit populaire vakantiewerk is geliefd onder scholieren met een tussenjaar of studenten die graag met kinderen werken. Volgens Skyscanner heb je als animator één van de meest veelzijdige banen onder de Franse zon te pakken want geen dag is hetzelfde op de camping: van aquagym, vingerverven, een partijtje jeu-des-boules, een rol in een musical, campingdansen tot schminken…. de kinderen zullen jou geen moment uit het oog verliezen. Extra fijn is dat campings in Frankrijk animators zoeken voor met name juli en augustus, een periode van zo’n negen weken. Oh ja: Frans spreken is een onmisbare skill voor als je wilt werken op een Franse camping. Die wordt tijdens de sollicitatieprocedure sowieso gecheckt.

Alle vacatures omtrent animatiewerk in Frankrijk vind je op Team4Animation of Vacansoleil. Hierbij kun je kiezen tussen een familiecamping, showcamping of kleine camping.

Boerderijwerk in Australië

Hoewel Australië wel érg ver en vaak érg duur is om naartoe te gaan, heeft het als bestemming veel voordelen als het gaat om vakantiewerk: het land is gigantisch, er is (bijna) altijd werk te vinden en je kunt er veel verdienen. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige natuur, de levendige steden als Perth en Melbourne en de paradijselijke stranden die het land te bieden heeft. Veel backpackers doen daarom aanwwoofing, dat staat voor Willing Workers on Organic Farms. In ruil voor het werk dat je doet op een boerderij – variërend van het zorgen voor boerderijdieren tot het bewerken van het land met machines – krijg jij eten en onderdak. Zorg er wel voor dat je in het bezit bent van een rijbewijs, want dit is vaak een vereiste. Skyscanner verwacht dat je deze fantastische ervaring niet snel zult vergeten én staat ook nog eens goed op je cv!

Vind wwoofing-vacatures in Australië op TravelActive, Australian Backpackers of de Australische website van Wwoof.

Vrijwilligerswerk in Afrika

Wil je echt iets goed doen voor de wereld, dan geeft vrijwilligerswerk in Afrika je misschien nog wel de meeste voldoening. In het boeiende, maar arme continent leven veel mensen in slechte omstandigheden en jouw hulp is dan ook meer dan welkom. Je kunt al vanaf 16 jaar vrijwilligerswerk doen in Afrika en kiezen uit talloze, waardevolle projecten. Je krijgt ter plaatse persoonlijke begeleiding zodat jouw bijdrage als vrijwilliger echt zinvol is en dat je verblijf ten alle tijden veilig is. Kies bijvoorbeeld voor een gezondheidszorgproject in Tanzania, een mensenrecht-project in Zuid-Afrika of een dierenproject in Kenia; je kunt hier alle kanten op.

Aan vacatures op internet geen gebrek als het gaat om vrijwilligerswerk in Afrika. Enkele voorbeelden zijn Projects Abroad, SIW Vrijwilligerswerk Afrika en Travel4Change. Wie de projecten per land wil bekijken, kan terecht bij Travel Unique.

  • Prijzen en data zijn correct op op 13 mei 2016 en zijn onderhevig aan verandering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.