Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 2 feb 2016

Hoe mensen die geen carnaval vieren carnaval zien

Dit weekend barst in het zuiden van het land het carnaval los. Voor veel Nederlanders is het echter een weekend als vele anderen; zij snappen maar niets van het feest dat onder de rivieren wordt gevierd.

Metro zocht uit hoe mensen die geen carnaval vieren over het feest denken. En dat liegt er niet om. Zie hieronder hoe niet-vierders over carnaval denken:

1: Een groot zuipfestijn

Mensen die carnaval vieren doen dat vooral om flink aan de zuip te kunnen. De gemiddelde alcoholinname ligt een stuk hoger dan bij een normaal feest. En dat veel alcohol drinken niet altijd even positieve gevolgen heeft, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

Dus reken maar op ruzies, opstootjes en vooral heel veel vervelende mensen.

2: Verschrikkelijk slechte muziek

Een beetje Nederlandstalig kan nog wel, maar het gemiddelde niveau van een carnavalsnummer is natuurlijk om te huilen.

Om een beetje carnavalsmuziek aan te kunnen, moet je simpelweg stomdronken zijn.

3: Verkleedpartijtje

Een verkleedpartijtje houden deed je misschien toen je kind was, maar om als volwassene een of ander armetierig pakje aan te trekken, is natuurlijk van de zotte. En ook hiervoor geldt: je moet haast wel stomdronken zijn om jezelf zover te krijgen je in zo’n pakje te hijsen.

4: Veel te koud

Een carnavalsoptocht met praalwagens lijkt nog best leuk om naar te kijken, maar carnaval valt in de winter! Met een beetje pech vriest het buiten. En daar sta je dan in je pakje naar zo’n optocht te kijken. Niet echt een goede combinatie dus.

Hoewel het dit jaar lijkt mee te vallen met de kou, kunnen de carnavalvierders wel flink wat regen verwachten.

5: Vreemdgaan

Uit een onderzoekje onder 1.000 carnavalvierders bleek vorig jaar dat een kwart van de Brabanders vreemdgaat tijdens carnaval. Veel bier drinken, slechte muziek luisteren, hossen en je relatie op het spel zetten dus.

Volgens het onderzoek zou de kans op vreemdgaan groter zijn als de betreffende persoon alcohol heeft genuttigd. Een geruststellende gedachte tijdens carnaval, waar iedereen de nodige biertjes naar binnen werkt.

https://twitter.com/nouwja/status/694308944471265280

6: Lelijk zijn

Wel eens een carnavalsoptocht in het buitenland gezien? In Rio de Janeiro naar een optocht kijken, betekent kijken naar prachtig versierde wagens en mooiere mensen. Maar in Nederland lijkt het alsof mensen alleen maar lelijker worden. Lelijk versierde wagens en lelijke pakken; daar word je niet vrolijk van.

7: Niet aan te ontkomen

Mocht je in het zuiden wonen en geen fan van carnaval zijn, zul je je leefomgeving moeten ontvluchten. Tijdens carnaval is er namelijk geen ontkomen aan; je buren staan lallend en stomdronken op de kar, je favoriete kroeg wordt volledig gekaapt.

Een weekendje weg lijkt dus de enige remedie voor carnavalhaters.

PS.: Dit artikel is niet gebaseerd op de mening van de auteur, die zelf ieder jaar meegeniet van het carnavalfeest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hoe mensen die geen carnaval vieren carnaval zien
Sluiten