Kwart Brabanders gaat vreemd tijdens carnaval

13 februari 2015 om 12:59 door Marieke van der Voort
Kwart Brabanders gaat vreemd tijdens carnaval
Klanten zijn in de Koopjeshal Tilburg op zoek naar het juiste kostuum voor de carnaval. / ANP

Bijna een kwart van de Brabanders gaat vreemd tijdens carnaval. Daarmee troeven Brabanders de rest van het land ruimschoots af. Het percentage vreemdgangers ligt gemiddeld op 13,6 procent.

Wie denkt dat Limburgers met carnaval ook vaak buiten de pot pissen, heeft het mis. Minder dan 6 procent is zijn of haar geliefde dan ontrouw. Dat blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl onder bijna duizend bezoekers. Zoenen valt volgens het onderzoek ook onder vreemdgaan.

Risico

Hoe duurder de kleren, hoe groter het risico dat het misgaat. De kans dat iemand met een outfit van 200 euro of meer vreemdgaat, is maar liefst drie keer zo groot als de kans dat iemand die minder dan 30 euro heeft besteed dit doet. Gemiddeld geven carnavalvierders 53 euro uit aan hun kleding.

Drinkt jouw partner niet? Dan hoef je je over het algemeen weinig zorgen te maken. ‘Slechts’ 2,9 procent van de niet-drinkers gaat vreemd. Limburg telt de meeste carnavalsvierders die zonder drank feestvieren. Bijna één op de vijf mensen kiest in deze provincie voor alcoholvrij.

Lees ook: carnaval barst los

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!