Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 12 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Internet in je vakantiehuis? Ga naar Macedonië

De meest internetvriendelijke vakantielanden bevinden zich allemaal in Oost-Europa. Wie in Europa een vakantiehuis zoekt waar tenminste een internetverbinding is, voor velen héél belangrijk tegenwoordig, kan het beste naar Macedonië, Wit-Rusland of Servië gaan.

HomeToGo

Deze drie Oost-Europalanden komen op plek 1, 2 en 3 bij een groot onderzoek van HomeToGo. Deze grootste zoekmachine op het gebied van vakantiehuizen richtte zich onlangs op ‘Europa’s meest internetvriendelijke land’ en presenteert de uitkomsten vandaag. Het onderzoek ging uit van 1,3 miljoen vakantieaccommodaties.

Foto: HomeToGo

HomeToGo vergeleek 44 landen en kwam met Macedonië – zo analyseert de zoekmachine zelf – ‘als verrassende nummer 1’. Negentien van de twintig vakantiehuizen hebben er de beschikking over internet. Nog meer Oost-Europese landen doen het wat dat betreft uitstekend. Op plek 4 staat Oekraïne, op plek 5 Letland, beide goed voor een internetdekking in vakantiehuizen van 94 procent.

Waar je dan maar beter niet kunt boeken? Dan hebben we het over Scandinavië. In Denemarken en Finland kan de helft van de reizigers op een verbinding rekenen en op Facebook laten weten hoe geweldig de vakantie is. De allerslechtste score is voor Zweden: 4 op de 10 vakantiehuizen.

Foto: HomeToGo

Nederland okay

In populaire vakantielanden Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland vindt men in 6 op de 10 gevallen een internetverbinding. In Nederland, zo stelt het onderzoek, hebben toeristen in een fors aantal vakantiehuizen toegang tot het internet: 83 procent. Nederland scoort op een 20e plaats beter dan België (76 procent) en een populair land als Groot-Brittannië.

Foto: HomeToGo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.