Elena van Doorn
Elena van Doorn Lifestyle 12 jan 2016 / 12:06 uur

Kleding shoppen doen we online tijdens werktijd

Shoppen in je vrije tijd? Zo ouderwets. Uit onderzoek blijkt dat zo’n veertig procent van alle online aankopen van kleding tijdens kantooruren wordt gedaan.

Dat concludeert betaaloplossingsbedrijf Klarna uit analyse van 300.000 transacties.

Toch is 19.00 uur de populairste tijd om online te shoppen. Op de tweede plek staat 01.00 uur ’s nachts. Zo’n 24 procent van de aankopen vindt op maandag plaats. In het weekend wordt daarentegen maar 9 procent van de aankopen gedaan.

Inhaalslag mannen

Mannen zijn trouwens een inhaalslag aan het maken als het gaat om online mode shoppen. In het tweede deel van 2015 werden er 8 procent meer online aankopen door mannen gedaan dan in het eerste deel van het jaar.

De Nederlanders die het meest uitgeven bij die online aankopen zijn tussen de 36 en 45 jaar oud. Zij besteden gemiddeld 105 euro per aankoop. Onder de 26 jaar wordt relatief het minste uitgegeven, maar het afgelopen half jaar steeg dit bedrag wel met zo’n 17 procent meer.

Almere

Opvallend is verder dat in Almere het vaakst online kleding wordt gekocht. Enschede volgt met de tweede plek, en daaronder staat Groningen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Kleding shoppen doen we online tijdens werktijd
Sluiten