Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 18 jan 2016 / 08:45 uur

Cassière kalmeert peuter met Down, gaat viral

De Amerikaanse Suzie Skougard had het niet makkelijk toen ze met haar dochtertje Carly naar de supermarkt ging. Ze kreeg hulp van een cassiere, en die bleek de peuter als geen ander te begrijpen.

De kleine Carly heeft het syndroom van Down en was op de betreffende dag in een vreselijk humeur. Ze bleef maar huilen en niets kon haar opvrolijken, dus Suzie was blij dat ze eindelijk bij de kassa was.

Gebarentaal

Toch kreeg ze daar hulp uit onverwachte hoek. Eén van de cassieres, die zelf ook Down heeft, ontfermde zich over het 1,5 jaar oude meisje. De twee hadden direct een klik. De vrouw leerde het meisje ‘ik hou van jou’ zeggen in gebarentaal en ze kreeg Carly zelfs aan het lachen.

Cadeau

Suzie zette een foto van de twee op Facebook, waar het hartverwarmende gebaar al snel tienduizenden keren werd geliked. ,,Sommige mensen denken dat mensen met downsyndroom niets toevoegen aan de maatschappij", schrijft ze bij de foto. ,,Maar tussen alle chaos vandaag sprong zij eruit. En door zichzelf te zijn gaf ze ons het mooiste cadeau: een lach."

By the time I took the picture Carly had gotten upset, (it was past time for milk and nap was interrupted) but I still…

Gepostet von Team Carly Jean am Dienstag, 15. Dezember 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cassière kalmeert peuter met Down, gaat viral
Sluiten