Remco Visser
Remco Visser Good vibes 15 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Trein vol nazigoud is hoax

Enthousiaste schatzoekers kunnen gewoon weer rustig gaan slapen. De nazitrein die volgeladen met goud in een geheime tunnel in Polen zou staan, bestaat namelijk helemaal niet, zo concluderen deskundigen na onderzoek in het gebied.

Twee mannen beweerden in augustus dat ze de trein in het zuiden van Polen hadden gevonden en dat die 300 ton aan kostbaarheden zou bevatten. De trein vol goud, juwelen en wapens zou zijn achtergelaten toen de nazi’s in 1945 vluchtten voor de oprukkende Sovjettroepen.

Bodemonderzoek

De mannen onderzochten de afgelopen tijd samen met experts de locatie en presenteerden dinsdag hun bevindingen, meldde de Britse krant The Telegraph. De deskundigen van de universiteit van Krakau deden bodemonderzoek met speciale apparatuur. Pas na de winter kunnen de onderzoekers beginnen met de feitelijke opgraving.

Vermoedelijk is er op circa 9 meter diepte wel een tunnel, maar van de roemruchte goudtrein is geen spoor gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.