Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 13 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: ‘slaap-orgasmes’ bestaan en zo lukt het

Dat mannen soms een natte droom hebben, lijkt algemeen bekend… maar dat vrouwen ook orgasmes kunnen krijgen tijdens hun slaap, dat weten veel mensen niet! Dus vrouwen, spits de oortjes en mannen doe je vriendin een plezier en deel de info.

Hoe kun je beter je dag starten dan wakker te worden door een orgasme? Jazeker, er zijn vrouwen bij wie dit gebeurt, maar die vrouwen zijn vaak ietsje ouder. Mannen hebben vaak natte dromen in hun tienerjaren of als twintiger, maar vrouwen ervaren deze ‘slaap-orgasmes’ meestal als ze rond de 45 jaar zijn. Dit sluit echter niet uit dat twintigers en dertigers ook van dit plezier kunnen genieten, meldt dokter Debby Herbenick van de Universiteit van Indiana (Amerika).

Tips

Ben je nu zo’n vrouw en denk je verhip ik heb nog nooit een orgasme gehad door alleen maar te slapen? Dan geeft dokter Debby je, aan de hand van haar onderzoek, een aantal tips.

Tip 1: Sta een tijdje droog. En een tijdje droog staan is dan voor iedereen persoonlijk, voor jou kan een dag al heel lang zijn voor de ander een maand. Het gaat erom dat je voor jouw gevoel al een tijdje geen seks hebt gehad.

Tip 2: Slaap op je buik. Hoewel het bij dit orgasme totaal niet om fysiek contact gaat, maar dat volledig wordt gestuurd door je hersenen, is het toch handig wanneer er iets meer druk op de onderkant van je lichaam staat. Deze druk ga je voelen als je met je hoofd bezig bent in dit gebiedje.

Tip 3: Je moet moe zijn, maar écht heel moe. Uitgeput. De onderzoekster heeft geen hard bewijs gevonden waarom vermoeide vrouwen sneller een slaap-orgasme krijgen, maar vrouwen die vermoeider gingen slapen hadden relatief wel vaker zo’n bijzonder staaltje vuurwerk.

En last but not least: denk voor je in slaap valt aan iets wat jou ontzettend opwindt. Hopelijk dringen deze beelden door tot in je droom en word je de volgende ochtend niet wakker van de wekker, maar van een knap staaltje hersenstimulatie.

Cadeautje

Jade van 24, die met dokter Debby praatte in kader van dit onderzoek, vertelt aan Broadly dat zij wel vaker slaap-orgasmes heeft: “Het is een soort cadeautje van je brein. Ik heb op dit gebied niet zoveel actie, soms wordt het zelfs saai om te masturberen en heb ik daar ook geen zin meer in, dan herinnert mijn brein me eraan dat ik toch nog steeds orgasmes kan krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: ‘slaap-orgasmes’ bestaan en zo lukt het
Sluiten