Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 13 dec 2015 / 13:27 uur

Banga-lijst met studentes VUmc gaat rond op Facebook

Een tijdje hoorden we niets over het fenomeen banga-lijsten, maar de gevreesde lijst lijkt weer terug van weggeweest. Op Facebook zou een banga-lijst rondgaan met daarop namen van gewillige vrouwelijke studenten geneeskunde van de VUmc.

Blogger Ton F. van Dijk meldt op zijn site een interne mail van de directie van de faculteit aan studenten geneeskunde in handen te hebben. In de mail wordt gesproken over een banga-lijst die momenteel rond zou gaan op Facebook. ”Wij vinden dit feit moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar en geven hierbij aan dat wij dergelijke uitingen op onze faculteit op geen enkele wijze zullen tolereren”, aldus directrice prof. dr. Gerda Croiset in de mail.

https://twitter.com/i/status/675675361259233280

Op een banga-lijst staan namen van vrouwen die ‘sletterig’ gedrag zouden vertonen. Eerder gingen zulke lijsten vooral rond op middelbare scholen, maar nu zijn dus ook gewillige studentes van de Vrije Universiteit de klos.Croiset roept in de mail slachtoffers op aangifte te doen bij de politie. Ook worden passende maatregelen genomen tegen de initiators van de lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Banga-lijst met studentes VUmc gaat rond op Facebook
Sluiten