Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Man werkt in Londen, woont in Spanje, want goedkoper

Mensen die in Londen willen wonen, moeten flink in de buidel tasten, dat is algemeen bekend. De 32-jarige Brit Sam Cookney was er in 2013 helemaal klaar mee. Hij zocht uit of het niet veel goedkoper zou zijn om in Barcelona te gaan wonen en met het vliegtuig iedere dag naar kantoor te gaan.

En wat bleek? De huur van een onderkomen in Barcelona was zoveel lager, dat hij met het verschil makkelijk vijf keer per week een retourtje Barcelona – Londen met het vliegtuig kon kopen.

Lees ook: Studentenkamers voor luxepaardjes

Cookney besloot daad bij het woord te voegen en verhuisde naar Spanje. „Ik denk dat er veel mensen aanvankelijk dachten dat ik een grapje maakte”, aldus de avonturier op zijn blog. „Ik zei toen dat het goedkoper zou zijn om een flat met twee slaapkamers te huren in Barcelona en te pendelen naar Londen dan een flat met één slaapkamer te huren hier in Londen. Nu blijkt dat ik voor het geld dat ik bespaar zelfs een appartement met drie slaapkamers zou kunnen krijgen.”

Cookney vliegt iedere dag met budgetmaatschappij Vueling naar zijn werk. Het is dan op een dag wel vijf uur reizen, van deur tot deur, maar de Brit komt vrijwel iedere dag keurig om 09.30 aan op zijn werk. In het vliegtuig doet hij dan een dutje. Al werkt hij soms thuis op zijn dakterras in Barcelona, want dat is natuurlijk ook niet verkeerd.

De man lijkt erg tevreden met zijn leven. Het enige wat nog ontbreekt, is een partner, schrijft HLN.

Naar verluidt bespaart Sam vele honderden euro’s per maand. Sam berekende in 2013 al dat het wonen in Barcelona minstens 387 euro per maand scheelt. De reizende Brit komt inmiddels op een een nog hoger getal uit dat tegen de 600 euro aanschuurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.