Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Complotdenkers: Pluto bestaat helemaal niet

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover: na negen jaar reizen kwam de satelliet New Horizons bij de dwergplaneet Pluto aan, de laatste planeet in ons zonnestelsel. Veel mensen waren betoverd door de close-upfoto’s van Pluto en Pluto’s grootse maan Charon, maar niet iedereen gelooft in de echtheid van de missie.

Word wakker!

Steeds meer complotdenkers laten van zich horen. Volgens hen is er helemaal geen sonde bij de dwergplaneet geweest en verspreidt NASA alleen maar leugens. „Vinden jullie het leuk om dat soort nepfoto’s te plaatsen?”, schrijft één Twitteraar. “Word wakker Amerika, ook hierover wordt gelogen!”

Lees ook: Caféweetje: Wat weten we nu van Pluto?

Disneyland

Sommigen beweren zelfs dat Pluto helemaal niet bestaat. Op YouTube heeft iemand een filmpje geplaatst waarin wordt beweerd dat Pluto alleen maar in Disneyland bestaat. Daarnaast zouden de beelden volgens het filmpje alleen maar bedoeld zijn om ons onwetend te houden van wat er buiten onze aarde gebeurt.

En Pluto? Die heeft het nakijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.