Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 18 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Jouw SAILfoto op de Metrovoorpagina?

Pak je camera, zet je iPhone op scherp en maak de allermooiste foto van SAIL Amsterdam 2015.

Als SAIL 2015 woensdag losbarst op de Amsterdamse wateren, barst er nog iets anders los: de fotowedstrijd SAILinBeeld. Deze wedstrijd is een initiatief van Delta Lloyd. De financiële dienstverlener is een van de hoofdsponsors van SAIL en vond drie partners om de wedstrijd te organiseren: dagblad Metro, Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) en World Press Photo. Het doel? „De liefde van Delta Lloyd voor fotografie en watersport verenigingen”, zegt Marcia Ives namens het bedrijf.

#SAILinBeeld

Iedereen mag aan SAILinBeeld meedoen. Delta Lloyd, Metro, Foam en World Press Photo nodigen dan ook alle SAIL-bezoekers uit om hun geschoten beelden te delen. Je kunt je foto uploaden via de website www.sailinbeeld.nl, de foto hebben we dan gelijk in hoge resolutie. Plaats je je SAIL-foto op social media en je wilt meedoen aan de wedstrijd, geef je foto dan de hashtag #SAILinBeeld mee.

Een foto van mensen op SAIL, dat mag natuurlijk ook! (foto: Menno Ridderhof)

Er zijn tal van prijzen te winnen, daarover vind je meer op de Sailinbeeld.nl. De hoofdprijs? Dat is een publicatie van jouw foto op de voorpagina van (in ieder geval) Metro-editie Amsterdam. De publicatie gebeurt als het nieuws in de wereld dat toelaat, op vrijdag 28 augustus. Onafhankelijke juryleden komen op woensdag 26 augustus bij elkaar om te bepalen wie volgens hen de allermooiste foto tijdens SAIL 2015 heeft gemaakt.

Lees ook: Vaarregels SAIL om de orde een beetje te bewaren.

Metro brengt op SAIL vijf dagen lang speciale bijlages uit in de editie Amsterdam. Op een fotospread is elke dag een inzending van SAILinBeeld de hoofdfoto. Dat een inzending voor die pagina door de Metroredactie is uitgekozen, houdt niet direct in dat je ook een van de grote kanshebbers bent voor de hoofdprijs. Dat bepaalt de jury.

De jury

De volgende vijf deskundigen maken deel uit van de jury SAILinBeeld:

* Oswald Schwirtz, voorzitter Raad van Toezicht World Press Photo.

* Marcel Feil, artistiek adjunct-directeur Foam.

* Femmy Weijs, fotografe dagblad Metro.

* Enny Verhey, hoofd kunstzaken Delta Lloyd.

* Sander van der Borch, watersportfotograaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jouw SAILfoto op de Metrovoorpagina?
Sluiten