Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 28 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

1/3 weet het zeker: Mens leefde samen met dinosaurus

We zullen het maar verklappen, maar de film Jurassic Park of de tekenfilmserie The Flinstones zijn niet gebaseerd op de waarheid. Toch denkt dertig procent van de Spanjaarden dat mensen tegelijkertijd met dinosaurussen op de wereld leefden. Verder denkt een kwart dat de zon om de aarde draait.

Dat blijkt uit het onderzoek Sociale Perceptie over Wetenschap waar de Spaanse krant El Pais melding van maakt. De cijfers mogen schrikbarend klinken, maar toen in 2006 hetzelfde onderzoek werd gedaan, dacht nog de helft van de Spanjaarden dat The Flinstones realiteit was. De leer van Galileo Galileï werd door 40 procent van de ondervraagden in twijfel getrokken.

Positief

Hoewel het er niet op lijkt dat de nieuwe Einstein’s van deze wereld uit Spanje zullen komen, halen de onderzoekers ook positieve punten uit hun nieuwe studie. Zo blijkt dat de interesse in wetenschap is gegroeid. Het zijn vooral de jongeren tussen de 15 en 24 jaar die geïnteresseerd zijn.

Zelf uitvogelen hoeveel jij van wetenschap weet? Doe de quiz!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.