Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 4 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Rechter geeft namen vrij van mensen die banden hadden met Epstein

Een Amerikaanse rechtbank heeft een lijst met namen vrijgegeven van mensen die banden hadden met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse financier die in 2019 zelfmoord pleegde terwijl hij in afwachting was van een proces waarin hij terechtstond om seksueel misbruik. Het document telt volgens de BBC 943 pagina’s.

De namen zouden zijn van slachtoffers, medewerkers en vermoedelijke medeplichtigen. Sommige namen zijn al bekend geworden in het proces tegen Epsteins voormalige minnares Ghislaine Maxwell, anderen waren daarin afgeschermd. Dat mensen op de lijst staan, betekent niet dat zij verdacht worden of dat ooit zijn geweest. Ook mensen die zijdelings met Epstein te maken hadden en journalisten die aan de zaak werkten worden volgens The Guardian genoemd in het document.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties