Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 23 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Israël meldt dood 21 militairen bij explosie in Gaza

Israël meldt dat maandag 21 militairen zijn gesneuveld in de Gazastrook. Het is het hoogste dodental voor een dag dat de Israëlische strijdkrachten hebben gemeld sinds de grondoperaties in het kustgebied eind oktober begonnen. De militairen bevonden zich in of rond gebouwen die na een ontploffing zijn ingestort.

Het incident vond maandagmiddag plaats, volgens nieuwssite The Times of Israel in de buurt van de grensgemeenschap Kissufim. De militairen waren volgens de strijdkrachten bezig met het afbreken van gebouwen en posities van Hamas. Die sloopwerkzaamheden zouden bedoeld zijn geweest om een bufferzone te creëren aan de grens.

Een legerwoordvoerder zegt dat de militairen ‘s middags onder vuur kwamen te liggen. Toen zou een projectiel zijn afgevuurd op een Israëlische tank. „En gelijktijdig vond een explosie plaats bij twee gebouwen van twee verdiepingen. Die zijn ingestort door die ontploffing”, aldus de zegsman. De explosie zou mogelijk zijn veroorzaakt door mijnen die waren geplaatst om de panden te slopen, maar dat wordt nog uitgezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties