Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 21 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Duizend gewonden uit Gaza op Frans oorlogsschip behandeld

Duizend gewonden uit Gaza worden behandeld op het Frans oorlogsschip Dixmude, dat aan de kade ligt in de Egyptische havenstad Al-Arish, meldt de kapitein van het schip. Het schip beschikt over operatiekamers. Er zijn zeventig medische stafleden aan boord.

Er zijn 120 mensen uit Gaza opgenomen op het schip. Honderden anderen hebben een vervolgbehandeling aan verwondingen gehad of hebben psychologische begeleiding gekregen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lukt het veel gewonden niet om medische zorg te krijgen, omdat de meeste van de 36 ziekenhuizen in Gaza niet meer functioneren. De ziekenhuizen die nog wel operatief zijn, krijgen veel meer patiënten dan ze aankunnen.

Inmiddels heeft de oorlog tussen Israël en Hamas sinds 7 oktober in Gaza al meer dan 25.000 Palestijnse levens geëist, aldus lokale gezondheidsdiensten. Volgens Hamas zijn 70 procent van deze mensen vrouwen, kinderen en tieners. Alleen al de voorbije 24 uur vielen er volgens de gezondheidsdiensten in Gaza 178 dodelijke slachtoffers en 293 gewonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties