Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 7 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Autoriteiten Gaza: meer dan 22.800 doden

Het Palestijnse gezondheidsministerie in de Gazastrook meldt dat sinds het uitbreken van de oorlog 22.835 doden zijn gevallen bij Israëlische aanvallen. In de afgelopen 24 uur zouden 113 doden zijn gevallen.

Volgens het ministerie raakten ook ruim 58.400 mensen gewond. Sinds 7 oktober zijn Israël en Hamas verwikkeld in oorlog. Bij een aanval van Hamas op Israël op 7 oktober vielen zo’n 1200 doden. Sindsdien bombardeert Israël de Gazastrook en voert de krijgsmacht grondoperaties uit in het Palestijnse gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties