Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 22 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Dodental van aardbeving China loopt op richting 150

Het aantal doden door de zware aardbeving van maandag in het noordwesten van China is gestegen tot 144, meldt het officiële persbureau Xinhua. Er worden nog drie mensen vermist in de provincie Qinghai.

Het epicentrum van de beving lag in het district Jishishan, in de provincie Gansu, waar 113 mensen om het leven kwamen. Honderden mensen raakten gewond. Het was de zwaarste aardbeving in China in negen jaar. De afgelegen regio wordt beschouwd als een van de armste in China.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties