Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 1 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Rode Kruis bevestigt vrijlating door Israël van 19 gevangenen

Het Internationale Rode Kruis heeft vrijdag bevestigd dat de organisatie heeft geholpen met het overbrengen van negentien Palestijnse gevangenen uit Israëlische gevangenissen naar Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Volgens eerdere berichten laat Israël op basis van de jongste afspraken in totaal dertig gedetineerden gaan. Hamas heeft donderdag acht gijzelaars vrijgelaten.

Israël heeft de aanvallen op de Gazastrook vrijdag hervat en het bestand dat een week duurde, is voorbij. Het ziet er niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd weer gevangenen tussen de strijdende partijen worden uitgewisseld.

Meer buitenlands nieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties