Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 8 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Reisadvies Parijs aangepast om terreurdreiging: ‘Mogelijk nieuwe gewelddadige aanvallen’

Het reisadvies voor de Franse hoofdstad Parijs is aangescherpt om mogelijk gewelddadige aanvallen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. De kleurcode is gegaan van groen naar geel.

Demissionair buitenlandminister Hanke Bruins Slot zegt dat mensen nog steeds naar de Franse hoofdstad kunnen reizen. Aanwijzingen voor nieuwe aanslagen zegt Bruins Slot ook niet te hebben. Wel adviseert het ministerie Nederlanders om goed voorbereid op reis te gaan. „Houd in heel Frankrijk, en vooral in Parijs, rekening met mogelijke nieuwe gewelddadige aanvallen.” Volgens de minister moeten reizigers „gewoon goed om zich heen kijken”.

Het ministerie heeft de kleurcode aangepast na de mesaanval van vorige week. Op 2 december werd een Duitse toerist doodgestoken en raakten twee anderen gewond bij de Eiffeltoren. Een 26-jarige man is daarvoor opgepakt. Hij zou trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat (IS). De man is een bekende van de politie en werd eerder veroordeeld voor het beramen van een aanslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties