Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 20 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Poolse regering ontslaat leiding publieke omroep

De nieuwe Poolse regering van premier Donald Tusk ontslaat de leiding van de publieke omroep. De stap wordt gezet nadat de regeringsgezinde meerderheid in het parlement dinsdag het kabinet had gevraagd „onmiddellijk de onpartijdigheid en de geloofwaardigheid” van de publieke media te herstellen.

De pro-Europese coalitieregering van Tusk is een week geleden aangetreden. Daarmee is een einde gekomen aan acht jaren van conservatieve en nationalistische regeringen van de Partij voor Recht en Rechtvaardigdheid (PiS). Die zouden de publieke media rechtser hebben gemaakt. De Poolse publieke media zijn voornamelijk de tv-omroep TVP, de Poolse radio en persbureau PAP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties