Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 3 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Ministerie Gaza: 9227 Palestijnen gedood sinds start oorlog

Sinds de oorlog uitbrak op 7 oktober zijn er in de Gazastrook 9227 Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanvallen, zegt het gezondheidsministerie van het gebied. Er zouden ook 3826 kinderen onder de dodelijke slachtoffers zijn. Het Gazaanse ministerie staat onder controle van Hamas. De cijfers konden niet onafhankelijk worden geverifieerd, maar internationale organisaties beschouwen deze als redelijk betrouwbaar.

Donderdag vielen er volgens het humanitaire agentschap van de Verenigde Naties (OCHA) nog zeker 23 doden bij opvanglocaties van de VN. Volgens de OCHA zijn er inmiddels 1,5 miljoen mensen in Gaza op de vlucht geslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties