Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 26 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Hamas heeft 17 gijzelaars overgedragen aan Rode Kruis

Hamas heeft op zondag zeventien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis, meldt de groepering zelf. Het gaat om dertien Israëliërs, drie Thai en een Rus. Negen van de dertien Israëliërs zouden kinderen zijn en de andere vier vrouwen.

Het Israëlische leger bevestigt de vrijlating, maar spreekt van veertien Israëliërs en drie buitenlanders. De dubbele nationaliteit van een aantal gijzelaars leidt mogelijk tot het afwijkende cijfer.

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden is onder de vrijgelaten gijzelaars ook een 4-jarig Israëlisch-Amerikaans meisje. Biden sprak zijn wens uit om het staakt-het-vuren aan te houden zo lang Hamas en Israël dagelijks gevangenen uitwisselen. Hij zei „hoopvol” te zijn over de vrijlating van andere gijzelaars met de Amerikaanse nationaliteit.

Zondag was de derde dag op rij dat Hamas gijzelaars vrijliet, als onderdeel van een vierdaags staakt-het-vuren. Het is de bedoeling dat Israël later vandaag nog in ruil 39 Palestijnse gevangenen vrijlaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties