Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Buitenland 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Drama in Cambodja: dronken man rijdt in op Nederlandse bruiloft en verwondt bruidspaar en gasten

Een heftige gebeurtenis in Cambodja: een dronken man is gisteren ingereden op een Nederlandse bruiloft in het Aziatische land. Hierbij zijn meerdere mensen gewond geraakt, waaronder het kersverse bruidspaar.

Het incident gebeurde in het dorp Chroy Neang Nguon, in de noordelijke provincie Siem Reap. De automobilist verloor volgens Cambodjaanse media de controle over het voertuig en reed de trouwtent in. Na het incident zouden de andere bruiloftsgasten de bestuurder hebben overmeesterd en hem hebben overgedragen aan de autoriteiten. Of hij te gast was op de bruiloft of een toevallige voorbijganger was, is nog onduidelijk. Ook is nog niet helder of het een ongeluk of opzet was.

Woordvoerder: nog één Nederlander in het ziekenhuis in Cambodja

Er ligt momenteel nog één Nederlander in het ziekenhuis in Cambodja, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er werden in totaal vier Nederlanders met lichte verwondingen opgenomen, drie van hen hebben het ziekenhuis dus weer verlaten. Het ministerie staat hen consulair bij en heeft contact met de lokale autoriteiten over het incident. Over de identiteit van de slachtoffers doet het ministerie geen uitspraken. De NOS meldt dat het bruidspaar bij de gewonden zat.

De Khmer Times repte in eerste instantie van dertien Nederlandse gewonden en één Vietnamese gewonde. De bruidegom heeft volgens het medium ook de Cambodjaanse nationaliteit. Het aantal gewonden kan Buitenlandse Zaken niet bevestigen. Ook kan de woordvoerder niet bevestigen dat de man te veel had gedronken.

Beelden van aanrijding op bruiloft circuleren in de media

De krant publiceerde ook heftige beelden van de gebeurtenis. Hierop is te zien dat een grijze Toyota Tacoma het gebouw in rijdt waar het feest wordt gehouden en tot stilstand komt, waarna de gevel van het pand instort. De bruid wordt bij de aanrijding frontaal geraakt. Ook is er binnen geschreeuw te horen van aanwezige gasten.

Er gloort zon aan de horizon: eindelijk zomerse temperaturen in aantocht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.