Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 1 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Buckingham Palace ontving meer dan 50.000 brieven na overlijden Elizabeth

Sinds het overlijden van koningin Elizabeth heeft Buckingham Palace al meer dan 50.000 condoleancebrieven ontvangen van het Britse volk. Normaal gesproken ontvangt Buckingham Palace zo’n duizend brieven per week.

Vrijdagavond deelde Majesty Magazine op Twitter foto’s van alle brieven. 6.500.000 brieven werden al direct de dag ná de uitvaart van de Britse vorstin gestuurd. De rest van de brieven, de ruim 40.000, zijn in de afgelopen weken binnengekomen.

Alle brieven worden gelezen

Op de foto’s, gemaakt door de Press Association-fotograaf Victoria Jones, is te zien hoe medewerkers van het zogenoemde Correspondence Team de brieven lezen. Eén kaart was bedrukt met de woorden ‘We denken aan je’ en veel brieven waren persoonlijk gericht aan de nieuwe vorst, koning Charles. Ondanks de grote hoeveelheid aan brieven worden ze allemaal grondig gelezen, belooft het Correspondence Team.

Naast brieven, komen er ook dagelijks cadeaus voor de koninklijke familie binnen. Deze worden allemaal naar hen doorgestuurd.

Overlijden koningin Elizabeth

De Britse koningin Elizabeth overleed op donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd in haar Schotse kasteel Balmoral. Elizabeth zat zeventig jaar op de troon en was daarmee de langst regerende monarch uit de Britse geschiedenis. Haar overlijden zorgde voor een golf aan shock en verdriet door niet alleen heel het Verenigd Koninkrijk heen, maar door heel de wereld. Een periode van nationale rouw ging tien dagen na haar overlijden in en eindigde met de uitvaart in Westminster Abbey.

Nu het Verenigd Koninkrijk weer een koning heeft – koning Charles – veranderen er een aantal dingen in het land. Een daarvan is een kleine tekstuele aanpassing in het volkslied, dat voortaan God Save The King zal heten. In 1952 gebeurde het andersom, toen Elizabeth de troon overnam van haar vader koning George. De kans is aanwezig dat de Britten bij bijvoorbeeld sportwedstrijden de komende tijd nog voor het woord Queen zullen kiezen, uit respect voor de overleden vorstin.

Linda de Mol en Peter Paul Muller reiken samen Gouden Kalf uit als ‘Cheryl en Martin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.