Pim Pauwels
Pim Pauwels Buitenland 27 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Oekraïne haalt expres verkeersborden weg: ‘Russen kennen dit land niet’

Oekraïne maakt het Russische militairen op een opvallende manier moeilijker om hun weg te vinden in het land dat ze zijn binnengedrongen. Ukravtodor, het Oekraïense bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verkeersborden in het Oost-Europese land, zegt op Facebook dat het de borden op alle wegen weghaalt. „Ze kunnen naar de hel.”

Het Oekraïense wegbedrijf doet een oproep aan alle Oekraïners om te beginnen met het ontmantelen van borden. Vooral borden met daarop tekens en namen van plaatsen zijn belangrijk. „Aan alle wegorganisaties, gemeenschappen en lokale overheden. Begin onmiddellijk met het ontmantelen van de verkeersborden in de buurt. Dat is prioriteit nummer één.”

‼️ТЕРМІНОВОДемонтуємо дорожні знаки на усіх дорогах країни. Пріоритет #1 — вказівні знаки, назви населених пунктів….

Posted by Укравтодор on Saturday, February 26, 2022

‘We helpen ze rechtstreeks naar de hel’

Het bedrijf zegt op sociale media dat het zo de opmars van de Russen in het land wil vertragen. „De vijand kan moeilijk communiceren. Omdat ze het land niet kennen, is navigeren moeilijk. Laten we ze helpen rechtstreeks naar de hel te gaan.”

Op een bewerkte foto bij het gedeelde bericht staat een standaard Oekraïens verkeersbord. Althans, niet helemaal standaard, want de namen van Oekraïense steden zijn vervangen. In plaats daarvan staan verschillende krachttermen, gericht aan Russische militairen. Go fuck yourself, Go fuck yourself again en Go fuck yourself back in Russia, weet De Telegraaf.

Het doet denken aan de actie van dertien Oekraïense militairen die enkele dagen geleden ineens een Russisch oorlogsschip voor zich zagen opdoemen. Zij schreeuwden dezelfde woorden naar de Russen, wat ze met de dood moesten bekopen. Al wijst een en ander erop dat de Oekraïense militairen mogelijk nog in leven zijn, meldt The Guardian.

Oekraïne sleept Rusland voor het Internationaal Gerechtshof

Ondertussen wil Oekraïne dat het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zich over de Russische invasie in het land buigt. President Volodimir Zelenski meldt dat zijn land een verzoek daartoe heeft ingediend.

„Rusland moet verantwoordelijk worden gehouden voor het manipuleren van het begrip genocide om agressie te rechtvaardigen”, aldus de Oekraïense president. Hij hoopt daarmee dat Rusland het bevel krijgt om te stoppen met de militaire activiteiten in Oekraïne.

Veel kritiek op Baudet na uitspraken over Rusland en Poetin: ‘Prachtvent’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oekraïne haalt expres verkeersborden weg: ‘Russen kennen dit land niet’
Sluiten