Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 23 okt 2021

Regisseur start petitie tegen pistolen op filmsets na fataal ongeluk met Alec Baldwin

De Amerikaanse regisseur Bandar Albuliwi is een petitie gestart om het gebruik van echte pistolen op filmsets te verbieden. Hij startte de petitie naar aanleiding van het ongeluk met Alec Baldwin. De acteur schoot afgelopen donderdag tijd per ongeluk een cameravrouw dood met een wapen dat geladen bleek te zijn. De regisseur, de 48-jarige Joel Souza, raakte gewond.

Albuliwi was bevriend met de overleden Halyna Hutchins en startte op de website Change.org een petitie om voor elkaar te krijgen dat er geen echte pistolen meer zullen worden gebruikt in Hollywood. Hij hoopte minimaal tienduizend handtekeningen te behalen en heeft dat doel in een dag tijd al bijna bereikt.

Hutchins in ziekenhuis overleden

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van de film Rust, een western waar de 63-jarige Baldwin behalve als acteur ook als co-producent voor werkt. Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Wel is duidelijk dat Baldwin niet wist dat er een kogel in het pistool zat. Het wapen zou namelijk met losse flodders geladen moeten zijn. Ook de assistent-regisseur, die Baldwin het wapen overhandigde, was er niet van op de hoogte dat er een echte kogel in het pistool zat.

Deel van filmploeg weggelopen van set

Crewleden van de film vertelden aan de Los Angeles Times dat een stuntman al eerder per ongeluk schoten loste met hetzelfde wapen. Uren voor het fatale ongeluk met Baldwin had een deel van de filmploeg de set al verlaten, onder meer omdat de veiligheidsprotocollen niet strikt werden nageleefd.

De politie doet momenteel nog onderzoek naar het ongeluk. Niemand is aangeklaagd, maar de opnames voor de film zijn voorlopig stilgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Regisseur start petitie tegen pistolen op filmsets na fataal ongeluk met Alec Baldwin
Sluiten