Metro
Metro Buitenland 9 jan 2021 / 14:09 uur

Vliegtuig vermist na opstijgen in Jakarta, vermoedelijk brokstukken gevonden

Een vliegtuig van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air is kort na het opstijgen van de radar verdwenen. Voor de kust van Java zijn nu vermoedelijke brokstukken van het toestel gevonden.

In het vliegtuig zaten zo’n zestig passagiers. Dat heeft een functionaris, die belast is met de zoektocht, vandaag gezegd. Vanmiddag (lokale tijd) steeg de Boeing 737-500 vanuit Jakarta op, waarna het dus al snel van de radar verdween. Slechts 20 kilometer van de luchthaven, enkele minuten na het opstijgen, werd er niks meer van het toestel vernomen.

De luchtvaartautoriteiten zijn op zoek naar het 26 jaar oude toestel dat op weg was naar het 700 kilometer noordelijker gelegen Pontianak in de provincie West-Kalimantan op het eiland Borneo.

3300 meter hoogte verloren

Vlucht SJY182 van Sriwijaya Air zou volgens het vluchtschema zaterdag om 13.40 uur lokale tijd (07.40 uur Nederlandse tijd) vertrekken voor een circa 90 minuten durende vlucht naar Borneo, blijkt uit gegevens van website FlightRadar24. Na het opstijgen verloor het toestel meer dan 3300 meter hoogte in minder dan een minuut.

Op sociale media zijn beelden te zien van lokale vissers met gevonden brokstukken, maar het is nog niet duidelijk of deze afkomstig zijn van het verongelukte toestel.

Lees ook: Agenten mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuig vermist na opstijgen in Jakarta, vermoedelijk brokstukken gevonden
Sluiten