Metro
Metro Opvallend 9 jan 2021 / 13:20 uur

Agenten mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje

Twee agenten zijn gisteren in Eindhoven mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapjes. De agenten kwamen in eerste instantie naar de winkel om boa’s van de gemeente te assisteren. Omdat de eigenaar van de winkel aan de Kleine Berg weigerde om mee te werken, werd hij aangehouden. Volgens de politie verzette hij zich daarbij hevig.

Eén van zijn medewerkers (59) probeerde te voorkomen dat de eigenaar werd aangehouden, en nam één van de agenten in een stevige wurggreep. De politieman liep daarbij een spierkneuzing op in zijn nek. Dezelfde medewerker schopte een andere agent hard tegen haar been.

Ook een derde, 47-jarige, medewerkster van de winkel verleende geen medewerking aan de controle van haar identiteit. Uiteindelijk wisten de agenten en de handhavers de mannen en de vrouw onder controle te krijgen en aan te houden. Een vierde medewerker krijgt alleen een boete voor het niet naleven van de mondkapjesplicht. Hij hield zich tijdens het incident afzijdig.

Poging tot doodslag

Later op de avond werden de medewerkster en de eigenaar weer vrijgelaten. Twee politiemensen deden aangifte van poging tot doodslag en mishandeling tegen de 59-jarige medewerker. Hij zit nog vast.

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven is zeer verontwaardigd over de toedracht van dit incident. „Dit is te gek voor woorden, een grens is overschreden.”

Lees ook: Ali B in onderbroek op cover: ‘Hoop vrouwen te inspireren met denkwijze’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Agenten mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje
Sluiten