Shazney Redan
Shazney Redan Buitenland 13 jan 2021

Donald Trump overal de mond gesnoerd, nu ook op YouTube

Ja hoor, het is zo ver. De Amerikaanse president Donald Trump is nu ook verbannen van het mediaplatform YouTube. Zijn account is voor minimaal zeven dagen geblokkeerd.

Het domino-effect aan social mediablokkades werd in gang gezet na de bestorming van het Capitool in Washington van afgelopen week. Daarbij vielen doden.

YouTube zou ongerust zijn over het „aanhoudende potentieel voor geweld”, dat meldt Metro UK.

YouTube volgt na Twitter, Facebook en Instagram

We weten allemaal hoe uitgesproken Donald Trump was op social media, en dan vooral op Twitter. Maar dat gaat niet langer door. De oorzaak hiervan was de bestorming van het Capitool door een menigte van Trump-aanhangers, met als gevolg dat vijf mensen zijn omgekomen. Het was een poging om de presidentsverkiezingen van november ongedaan te maken.

Dat pakte alleen heel anders uit. Hij heeft niet alleen zijn presidentstitel verloren, maar ook de toegang tot al zijn social media-accounts. De accounts op Twitter, Facebook en Instagram zijn voor onbepaalde tijd geschorst. De schorsing duurt in ieder geval tot na de machtsoverdracht op 20 januari.

De eerste waarschuwing voor Donald Trump

YouTube heeft Trump een eerste waarschuwing gegeven. „Door bezorgdheid over het aanhoudende potentieel voor geweld, hebben we nieuwe inhoud verwijderd die is geüpload naar het kanaal van Donald J Trump. Hij heeft nu zijn eerste waarschuwing, en kan geen nieuwe inhoud uploaden voor minimaal 7 dagen”, meldt het platform in een verklaring.

Het einde van president Donald Trump

Veel burgers in de Verenigde Staten roepen op tot het vroegtijdig beëindigen van het presidentschap van Trump, nadat hij de supporters had gezegd naar het Capitool te gaan. Uit de peiling blijkt ook dat twee derde van de Amerikanen vindt dat Biden legitiem de verkiezingen heeft gewonnen. „Je zult ons land nooit met zwakte terugnemen. Je moet kracht tonen, en je moet sterk zijn”, waren de woorden van Donald Trump.

Lees ook: Waarom ontspringt Rutte de dans bij aangifte toeslagenaffaire?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Donald Trump overal de mond gesnoerd, nu ook op YouTube
Sluiten