Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 3 dec 2020

Vader vermoordt vrouw en dochter omdat hij (onterecht) dacht dat zijn vrouw vreemdging

In het Engelse Salisbury stond vandaag een man voor de rechter die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw en dochter. Hij zou dat hebben gedaan omdat hij dacht dat zijn vrouw vreemdging. Maar achteraf bleek dat niet zo te zijn.

Marcin Zdun staat terecht voor de moord op zijn vrouw Aneta (40) en dochter Nikoleta (18). De twee vrouwen werden begin juni zwaargewond aangetroffen in hun woning.

De vader zou de keel van zowel zijn vrouw als zijn dochter hebben doorgesneden. Toen hij werd gearresteerd bij de plaats delict had hij een bloederig mes in z’n broekzak. Dat schrijft Metro UK.

Agressief gedrag

Zdun, de verdachte, ontkent dat hij zijn vrouw en dochter heeft omgebracht. Zijn advocaat zegt dat hij tijdens de moorden niet toerekeningsvatbaar was, omdat zijn mentale staat sterk verslechterd was. Maar de aanklager in de zaak, Nicholas Haggan, zei dat de man wel vaker agressief gedrag vertoonde richting zijn familie. Een maand voordat de vrouwen omgebracht werden, had Zdun zijn vrouw proberen te wurgen.

Volgens de aanklager had Aneta haar collega verteld over het voorval, haar man zou haar hebben gewurgd en toen Nikoleta probeerde te helpen, duwde hij haar tegen de keukenkastjes. Tegen haar collega zei ze: „Ik kon niet ademen.” Haggan: „Nikoleta wilde de politie bellen maar Aneta zei dat ze dat niet hoefde te doen, omdat ze zich oké voelde.”

Scheiding

Na dat incident moest de vader het huis van de familie verlaten, zijn vrouw wilde een scheiding in werking zetten. „Slechts vijf dagen later vertelde Aneta haar moeder via Facebook dat ze dacht dat de verdachte haar en Nikoleta zou vermoorden”, vertelde de aanklager in de rechtbank. „Ze zei tegen haar moeder dat de verdachte, in haar eigen woorden, een ‘psycho’ was. Ook was Nikoleta volgens haar doodsbang voor haar vader.”

De verdachte had aan meerdere mensen verteld dat zijn vrouw vreemdging met een man waarmee hij samenwerkte bij de supermarkt. Maar dat was slechts een manifestatie van zijn immense jaloezie: zijn vrouw en zijn collega hadden elkaar nog nooit ontmoet.

Lees ook: Duiven aan ‘de pil’ in België – welke vormen van anticonceptie voor dieren zijn er?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vader vermoordt vrouw en dochter omdat hij (onterecht) dacht dat zijn vrouw vreemdging
Sluiten