Metro
Metro Buitenland 12 dec 2020 / 15:32 uur

Belgische Sinterklaas bezoekt woonzorgcentrum, blijkt superspreader te zijn

Een Belgische Sinterklaas ging op bezoek bij een woonzorgcentrum en bracht niet alleen pakjes met zich mee, maar ook corona. De hulpsinterklaas testte enkele dagen na het bezoek positief op het virus. Volgens Belgische media was de Sint een superverspreider.

Inmiddels hebben 59 bewoners van de instelling positief getest op het virus. In Hemelrijck wonen 169 mensen die allemaal zijn getest, maar nog niet alle uitslagen zijn binnen. De gemeente reageerde vanmiddag woedend.

‘Droeg een mondmasker’

Eerder op de dag suste de gemeente Mol nog de verhitte gemoederen. „Hij bezocht enkele gemeenschappelijke ruimtes, zoals de zithoeken”, zei ze in een persbericht over Sinterklaas. „Hij hield altijd afstand van de bewoners, bleef nergens langer dan enkele minuten en droeg een mondmasker. Ook de bewoners droegen een mondmasker.”

Maar achteraf bleek de informatie die Mol had gekregen van het zorgcentrum, niet te kloppen. „We hebben verkeerde informatie gekregen van de directie”, meldde de gemeente. „Dat betreuren wij ten zeerste. Na het bekijken van meerdere foto’s moeten wij vaststellen dat dit veel verder gaat dan een inschattingsfout. Er is eerder sprake van een totaal onverantwoorde organisatie. Wij zouden dit nooit hebben goedgekeurd.”

Lees ook: Weer fors hoog aantal nieuwe coronabesmettingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Belgische Sinterklaas bezoekt woonzorgcentrum, blijkt superspreader te zijn
Sluiten