Metro
Metro Buitenland 1 nov 2020 / 09:54 uur

Man in middeleeuwse kleding pleegt aanval in Canada: twee doden, vijf gewonden

In Canada zijn gisteravond zeker twee mensen om het leven gekomen door steekpartijen. Een man, gehuld in middeleeuwse kleding en met een zwaard, sloeg toe.

Ook raakten minstens vijf personen gewonden, melden buitenlandse media. Zij zijn buiten levensgevaar.

De man viel op Halloween-avond, rond 22.30 uur plaatselijke tijd, in de stad Quebec een groep mensen aan.

‘Zwaard of groot mes’

De politie had eerder die avond al gewaarschuwd voor een man, een twintiger, in middeleeuwse kledij. Die liep rond met een „zwaard of groot mes” en zou ook „meerdere slachtoffers” hebben gemaakt in de buurt van het parlement van de gelijknamige regio Quebec. Over de toestand van de gewonden is nog niets bekendgemaakt.

Jerrycans met benzine

De politie heeft een verdachte aangehouden. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht, zeggen Canadese media. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een bekende van de politie.

In de auto van de verdachte lagen de koker van het zwaard en enkele jerrycans met benzine.

Lockdown

Een inwoner van het gebied zei tegen de Canadese krant Montreal Gazette dat de politie zijn achtertuin had doorzocht. Hij sprak over een abnormale situatie. „Het is volle maan. Het is 31 oktober. Het is Halloween. En we zijn dit weekend in lockdown. Er zou niemand op straat moeten zijn.”

De Canadese minister van openbare veiligheid, Bill Blair, zegt op Twitter dat „hij en zijn team op de voet volgde wat er in Quebec gebeurde”. „Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en geliefden na deze gruwelijke daad van geweld.”

Lees ook: Indiase arts koopt ‘Aladdin’s lamp’, maar wordt opgelicht voor 35.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man in middeleeuwse kleding pleegt aanval in Canada: twee doden, vijf gewonden
Sluiten