Metro
Metro Opvallend 1 nov 2020 / 08:51 uur

Indiase arts koopt ‘Aladdin’s lamp’, maar wordt opgelicht voor 35.000 euro

Een bijzonder verhaal om te moeten vertellen aan de politie: denken dat je Aladdin’s lamp koopt, omdat je zelfs een geest uit de lamp ziet komen. Maar ondertussen word je opgelicht voor 35.000 euro.

Het overkwam een Indiase arts. De oplichters die de lamp aanboden, vroegen in eerste instantie 200.000 dollar voor ‘Aladdin’s lamp’. Dat was wat veel, maar de arts was wel bereid om 41.600 dollar te betalen, meldt de BBC. Omgerekend zo’n 35.000 euro.

Met ‘Aladdin’s lamp’ kun je alles wensen

Voor wie het sprookje Aladdin en de wonderlamp niet kent: het verhaal gaat over een zwerver, Aladdin. Hij vindt een lamp waar Djinn, een geest, in woont. Aladdin mag van deze geest alles wensen wat hij maar wil.

Zo’n magische lamp zag de arts ook wel zitten. De Indiase mannen die lamp aanboden, beloofden dat de lamp hem rijkdom en gezondheid zou brengen. Als verkooptruc deden ze zelfs alsof ze een geest uit de lamp toverden, om de dokter zo te overtuigen dat het écht de lamp uit het sprookje was, melden Indiase media. Het hielp: er was een deal.

Oplichters waren verkleed

De arts heeft zich inmiddels gemeld bij de lokale politie. „Tijdens één bezoek verscheen ‘Aladdin’ daadwerkelijk voor mij”, zei de man tegen de politie, zo meldt het Indiase nieuwsmedium NDTV. Pas later realiseerde de arts zich dat een van de verdachten zich had verkleed als Aladdin.

De lokale politie zegt tegen NDTV dat dezelfde mannen ervan worden verdacht andere families op vergelijkbare manieren te bedriegen. „Twee mannen zijn gearresteerd. Een vrouw is nog op de vlucht.” De magische lamp is in beslag genomen.

Lees ook: Politie beëindigt opnieuw illegale feesten, onder meer in Limburgse bossen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Indiase arts koopt ‘Aladdin’s lamp’, maar wordt opgelicht voor 35.000 euro
Sluiten