Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 6 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

15 jaar cel voor Curaçaos stel dat stagiaire uit Haaksbergen ontvoerde en van klif gooide

De grootste – en zeer specifieke – nachtmerrie van elke ouder wanneer je kind naar het buitenland vertrekt voor een stage. Dat zij of hij wordt ontvoerd, beroofd, aangerand en naakt van de rotsen wordt gegooid.

https://twitter.com/KnipselkrantC/status/1324787710054309890

De rechtbank op Curaçao heeft vandaag vijftien jaar gevangenisstraf opgelegd aan een man en een vrouw die op 25 augustus vorig jaar een toen 17-jarige Nederlandse stagiaire uit Haaksbergen hebben ontvoerd. De twee hebben het meisje ook beroofd, aangerand en vastgebonden en naakt van de rotsen in zee gegooid. Het meisje overleefde die nacht door zich in het water schuil te houden onder een rots. Het OM had twaalf jaar tegen beiden geëist.

https://twitter.com/headlinez/status/1324786613562560512

Nachtmerrie stagiaire

De rechter acht het bewezen dat Shelomi P. (30) en Azanahil M. (34) het meisje een lift hebben gegeven, onder het mom van ‘je moet niet ‘s nachts alleen op straat wachten, ik breng je wel thuis’. In eerste instantie zag ze alleen P., en toen het meisje instapte, ontdekte ze dat er ook een man in de auto zat.

De stagiaire had het gevoel in een nachtmerrie te zijn beland. „Ik dacht elk moment een kogel in m’n kop te krijgen”, vertelde ze vorig jaar tegen het Antilliaans Dagblad.

In de auto voelde ze al gauw twee handen om haar nek die haar probeerden te wurgden, waardoor het zwart werd voor haar ogen. Ze krijgt verschillende verwijten van het tweetal naar haar hoofd. Of ze nooit geleerd heeft van haar moeder om nooit bij vreemden in de auto te stappen, zo vertelde ze tegen Antilliaanse krant. „Toen ik vertelde dat ze me dat wel had geleerd, zei de vrouw dat het nu ‘te laat was’ en dat ik ‘beter had moeten luisteren’.”

Bizar

Bij de pinautomaat lukte de transactie vervolgens niet, tot grote frustratie van het tweetal. Daarna wordt ze met haar eigen kleding en ondergoed geblinddoekt gekneveld. „Het was zo bizar. Ik dacht urenlang: dit was het dan.”

Ze wordt naar een onbekende plek gereden. Daar wordt ze aangerand en vervolgens door de vrouwelijke ontvoerder aan haar haren uit de auto getrokken. „Daarin zat zoveel haat. Het leek wel alsof ze er van genoot.” Naakt worden er foto’s en video’s van haar gemaakt.

Het kwaadaardige duo gooit haar die nacht van de rotsen, op een plek tussen de Grote en Kleine Knip. Nadat het meisje met behulp van de scherpe rotsen zich los wist te maken, weet ze uiteindelijk zwemmend een strand te vinden. Daar helpt een vrouw haar en brengt haar naar de politie.

https://twitter.com/rubydochter9/status/1182742141057093633

Via de beveiligingsbeelden bij de bankautomaten waar de stagiaire werd gedwongen te pinnen, zijn de daders uiteindelijk gepakt. Volgens hen wilde het meisje drugs bij hen kopen en hielpen ze haar met pinnen.

Boodschap

Vertrouw niemand, was haar boodschap na de ontvoering. „Dit kan overal gebeuren. Wees alert en ervan bewust dat er echt, echt heel slechte mensen zijn.”

https://twitter.com/cur_news/status/1182518745010462722

Lees ook: Johnny Depp moet vertrekken bij Fantastic Beasts: ‘Wat?! Grootste bullshit ooit!’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.