Metro
Metro Buitenland 4 okt 2020 / 20:01 uur

Zeven lichamen gevonden in Noord-Italië na noodweer

Zeven lichamen zijn vandaag in Noordwest-Italië en Zuidoost-Frankrijk gevonden na de zware storm die vrijdag en gisteren in de regio huishield. Vier van de zeven lichamen spoelden aan langs de kust in de buurt van de grens met Frankrijk.

Enkele slachtoffers zouden uit Frankrijk afkomstig zijn. De Italiaanse autoriteiten meldden zaterdag twee doden en negen vermisten nadat stortregens en harde winden voor noodsituaties zorgden.

Noodweer Italie
Meerdere wegen en bruggen in Italië werden verwoest door aardverschuivingen en in sommige plaatsen zijn de straten gevuld met puin, modder en meegesleurde auto’s. Afbeelding: AFP

Kolkende water

Twee omgekomen personen werden vandaag ontdekt aan de Franse kant van de grens, onder hen een vermiste herder. Een Italiaans reddingsteam borg zijn stoffelijk overschot. Het andere dodelijke slachtoffer zat in een auto die in Saint-Martin-Vésubie werd meegesleurd door het kolkende water.

Vier lichamen werden gevonden op een stuk kust tussen de grensplaats Ventimiglia en Santo Stefano al Mare. Dat laat de politie weten. Het vijfde lichaam werd verder landinwaarts, bij een rivier gevonden. Geen van de lichamen kon direct worden geïdentificeerd.

Het officiële dodental door het noodweer staat nu op negen. Franse reddingswerkers zijn nog op zoek naar 21 personen die als vermist te boek staan. Van acht staat vast dat hun verdwijning een direct gevolg is van het noodweer.

Veel schade

Het noodweer heeft voor miljoenen euro’s schade aangericht. Meerdere wegen en bruggen in Italië werden verwoest door aardverschuivingen en in sommige plaatsen zijn de straten gevuld met puin, modder en meegesleurde auto’s.

Noodweer Italie
Het noodweer heeft voor miljoenen euro’s schade aangericht. Afbeelding: AFP

In de plaats Sambughetto (Piëmont) werd een record van 630 millimeter regenval in 24 uur gemeten, dat is meer dan de helft van de hoeveelheid regen die er normaal gesproken in een jaar valt. Bij de Franse grens, in Limone Piemonte, stortte een huis van drie verdiepingen in een rivier. In het dorp Tanaro, niet ver daarvandaan, verwoestte het hoge water een kerkhof. Hierbij kwamen tientallen doodskisten naar boven drijven, werden meegevoerd door het water.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven lichamen gevonden in Noord-Italië na noodweer
Sluiten