Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 3 okt 2020 / 12:19 uur

Doden en vermisten door overstromingen in Nice en Noord-Italië

Het zuidoosten van Frankrijk en het noorden van Italië zijn getroffen door ernstige overstromingen. In de omgeving van de stad Nice zijn zeker negen mensen, onder wie twee brandweerlieden, vermist. De schade is groot.

De twee brandweermannen werden volgens lokale media in Nice meegesleurd door het water tijdens het uitvoeren van hulpoperaties. De regio heeft te maken gehad met hevige regenval. Dat heeft de overstromingen veroorzaakt. De neerslag wordt door de Franse weerdienst Météo France als uitzonderlijk bestempeld.

Overstromingen en chaos

De weersomstandigheden in het gebied zijn enigszins verbeterd. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin beloofde na een crisisbijeenkomst in Parijs om extra helikopters en brandweerlieden naar de regio te sturen.

Een foto van de storm in Nice
De regio heeft te maken gehad met hevige regenval die overstromingen heeft veroorzaakt. Foto: Valery HACHE / AFP

Zware regenval heeft vanaf donderdag tot overstromingen en chaotische verkeerssituaties rond Nice geleid, met name in het bergachtige achterland. Nice Airport riep passagiers ’s nachts via Twitter op om vanwege de weersomstandigheden niet naar de luchthaven te komen.

Ongeveer 13.500 huishoudens in de regio zaten zonder stroom. Lokale media meldden dat sommige dorpen van de buitenwereld waren afgesneden. Tal van mensen moesten vanwege de overstromingen in veiligheid worden gebracht. Zo’n 850 brandweerlieden zijn ingezet in het getroffen departement Alpes-Maritimes.

Een foto van de storm in Nice
Zware regenval heeft vanaf donderdag tot overstromingen en chaotische verkeerssituaties rond Nice geleid, met name in het bergachtige achterland. Foto: Valery HACHE / AFP

Venetië staat onder water

Ook in Noord-Italië is er sinds vrijdagnacht sprake van overstromingen. Daarbij is minstens een persoon om het leven gekomen, ook worden er nog twee mensen vermist. De regio’s Lombardije, Ligurië en Veneto zijn getroffen door het slechte weer. Verder staat het historisch centrum van Venetië onder water.

Een brandweervrijwilliger kwam om het leven in de Alpenregio Valle d’Aosta en een man raakte vermist in de buurt van een tunnel bij de Tendapas tussen Italië en Frankrijk. De andere vermiste verdween in de regio Piëmont.

Lees ook: Politie wil vaker undercoveragenten inzetten in strijd tegen criminaliteit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden en vermisten door overstromingen in Nice en Noord-Italië
Sluiten