Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Coronabesmettingen: ruim een miljoen in Argentinië, stijging Duitsland

Net als in Nederland loopt het aantal coronabesmettingen in Duitsland weer op. Daar zijn vandaag namelijk 6868 nieuwe besmettingen gemeld, beduidend meer dan in de afgelopen twee dagen. Toen werd namelijk bij 4325 en 5587 mensen het coronavirus vastgesteld.

Dat blijkt uit cijfers van het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. In Argentinië stijgt het aantal besmettingen boven de miljoen.

Het Duitse RKI meldde afgelopen zaterdag nog een recordaantal nieuwe besmettingen voor Duitsland met 7830 positieve gevallen. Ook de dag ervoor lag het cijfer nog boven de 7000. Het totaalaantal besmettingen Duitsland komt op 373.167.

In Duitsland zijn er in de laatste 24 uur 47 mensen met een coronabesmetting overleden. Het officiële dodental komt daarmee op 9836.

Miljoen besmettingen

Argentinië is gisteravond de grens van een miljoen besmettingen gepasseerd, maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend. Daarmee is het Latijns-Amerikaanse land het vijfde land ter wereld dat meer dan een miljoen besmettingen meldt. De Verenigde Staten, Brazilië, India en Rusland tellen ieder ook een miljoen besmettingen.

Argentinië is echter tot nu toe het kleinste land met zo veel coronagevallen. In het land wonen ruim 44 miljoen mensen, tegenover bijvoorbeeld 328 miljoen in de VS en ruim 1,3 miljard in India. In Argentinië staat het totale aantal coronabesmettingen nu op 1.002.662, meldde het ministerie. Er zijn 451 nieuwe doden gemeld.

55.000 in één week

In ons eigen land blijft de tweede golf ook aanzwellen. De afgelopen week is het virus bij ongeveer 55.000 mensen aangetroffen. Wat de precieze cijfers zijn, wordt later vandaag bekend gemaakt in de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week dinsdag meldde het RIVM dat het in de week ervoor 43.903 meldingen had gekregen.

Het aantal nieuwe gevallen neemt al weken toe. Zo steeg het wekelijkse cijfer van 3597 naar 5427 naar 8265 naar 13.471 naar 19.326 naar 27.485 naar 43.903. In de zomer kwamen in twee maanden tijd zo’n 8000 gevallen aan het licht, inmiddels zijn er zo veel positieve tests per dag.

137 doden

Ook het aantal doden door corona loopt op. In de afgelopen zes dagen steeg dat met 137. Daaronder waren zeven sterfgevallen in Rotterdam, zeven in Den Haag en zes in het Brabantse Loon op Zand. Hier kunnen ook oudere sterfgevallen tussen zitten, die nu pas zijn doorgegeven en verwerkt. Vorige week meldde het RIVM 150 sterfgevallen.

Het officiële aantal besmettingen stond gisteren op 236.226. Bijna een maand geleden werd de 100.000e besmetting vastgesteld, vorige week ging Nederland door de grens van 200.000 besmettingen en als het huidige tempo aanhoudt wordt in de loop van volgende week de 300.000e Nederlander positief getest.

Lees ook: Journalist VS geschorst omdat hij masturbeerde tijdens Zoom-vergadering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.