Metro
Metro Opvallend 20 okt 2020 / 10:16 uur

Dansje van president Trump is een hit op TikTok

President zijn van de Verenigde Staten is een hele prestatie. Maar viraal gaan op TikTok en zelfs een heel nieuw dansje ontketenen? Daar kan ook wat voor gezegd worden. Het lukt president Trump allebei: het ietwat ongemakkelijke dansje dat hij tijdens een van zijn rally’s deed, heeft zich ontpopt tot een TikTok-hit.

Of het dansje is begonnen om de president belachelijk te maken, of juist om hem te steunen is niet duidelijk. Maar van supporters tot tegenstanders: veel mensen zijn fan van de moves. Zelfs Ivanka Trump, de dochter van de president, is fan. „Love it!”, schrijft ze op Twitter.

YMCA

In de originele video, gemaakt op 13 oktober, danst Trump op het nummer YMCA van de Village People. De oprichter daarvan, Victor Willis, heeft echter al meerdere keren gevraagd of de president wil stoppen met het draaien van zijn nummers. Zoals te zien luistert Trump daar niet naar en blijft hij de heupen losgooien op de swingende nummers. Ook dus tijdens de rally in Pennsylvania.

Veel mensen gebruiken de video om het, volgens hen, slechte beleid van Trump te onderstrepen. Zo schrijft iemand: „219.000 doden. 8.000.000 besmettingen. Tientallen miljoenen mensen werkloos. En hij staat te dansen en feest te vieren.”

Ook de maakster van het originele filmpje op TikTok, lijkt niet blij te zijn met de populariteit daarvan. Op Instagram stories zegt ze dat ze „een grote fout” heeft gemaakt. De video is 9 miljoen keer bekeken. Julia Keith, zoals ze heet, heeft recent ook nog een ander dansje van Trump nagemaakt.

@julia_keith_

#duet with @robandkobi

♬ original sound – jacintaconte

Lees ook: Coronabesmettingen: ruim een miljoen in Argentinië, stijging Duitsland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dansje van president Trump is een hit op TikTok
Sluiten